Om oss på Legun's kennel

Lite om min kennel....

Jag heter Gunilla Neble och har haft keeshond sedan 1986. Vi bor i Västerlanda som är ren landsbygd och ligger ca 6 mil norr om Göteborg.

Mina hundar lever familjeliv och älskar att mysa i soffan och en del också i sängen.

Jag fastnade för rasen i början av 80-talet när jag såg dem på en utställning, det var det vackraste jag sett, lagom storlek, päls att borra in huvudet i och så såg dom så glada ut. Senare lärde jag mig att de även kallades för "The Laughting Dog".

Keesen är en lätt ras att äga, den är intelligent (både på gott och ont) för de lär sig bra saker snabbt men även hittar på bus lika snabbt. Keesens användningsområden är många men främst är den en familje- sällskapshund som med skall "vaktar" hem och familj, den är ingen bra vakthund för den älskar för det mesta människor och pussas hellre men som larm fungerar den utmärkt. Andra områden den gärna ger sig i kast med är lydnad, rallylydnad, bruks, agility, sök, eftersök, utställning,ja möjligheterna är många.

Min uppfödning av rasen startade 1990 och sedan dess har jag fött upp 18 kullar (2012). Jag har för närvarande 4 hundar hemma två hanar och 2 tikar.

Mitt mål är att föda upp rastypiska, sunda hundar som fungerar som den familjehund den är, därför är mina avelsdjur friröntgade för både HD och ED samt PHPT fria.